E-duhovne vježbe

Digitalno doba nezaustavljivo nas tjera naprijed. Na tom putu čovjek često zaboravlja na svoju nutrinu, na svoj duh, svoju dušu. Vrijeme korizme svake nas godine vraća duhovnoj obnovi.

 

Bratstvo Franjevačkoga samostana u Pazinu u suradnji s još nekoliko braće franjevaca pokrenulo je projekt e-duhovne vježbe.

U kršćanskoj tradiciji duhovne vježbe su dani u kojima osoba želi na sustavniji način, redovito pod vodstvom duhovnika, provjeriti svoj život i obnoviti svoje predanje Gospodinu. Duhovne vježbe obično pretpostavljaju boravak u nekom samostanu ili duhovnom centru gdje se one održavaju. Međutim, mnogi teško nalaze vremena da se povuku na nekoliko dana u mir i posvete intenzivnijem duhovnom življenju i dubljoj molitvi. Zbog toga su osmišljene e-duhovne vježbe u kojima će sadržaji za dnevno obavljanje razmatranja i osobnu molitvu biti poslani zainteresiranima u njihov e-sandučić, kako bi tko želi, u tišini svoga redovitog života, mogao obaviti duhovne vježbe.

Želiš se duhovno obnoviti? Želiš rasti u duhovnom životu? Na pravom si mjestu! Prijavi se za osobne e-duhovne vježbe i na svoju e-adresu dobivati ćeš tekstove koji će ti pomoći graditi odnos s Gospodinom.

U ovaj projekt E-duhovnih vježbi uputili su se braća franjevci fra Drago Vujević, fra Marinko Klaić, fra Darko Tepert, fra Josip Vlasic, fra Tomislav Šanko i fra Željko Barbarić, koji se spremaju na ovaj korizmeni put. Pozivaju vas da im se pridružite u e-duhovnim vježbama.

E-šta? Duhovne vježbe u online obliku. Niste pokušali? Nisu ni oni. Idemo? Ispunite obrazac na ovoj poveznici  www.bit.ly/e-duhovne 

Svaki dan kroz korizmu u svoj e-sandučić dobit ćeš tekstove i upute za molitvu i razmatranje. Uz pomoć tih tekstova pomoći ćeš Gospodinu da Ti otkrije svoje Lice i da Te obnovi. Provjerit ćeš svoj život i donijeti dobre odluke za korake naprijed. 

Što trebaš učiniti ako želiš obaviti e-duhovne vježbe? Jednostavno je! Ne trebaš potpisivati nikakav ugovor. Potrebno je tek da se prijaviš ispunjajući i šaljući ovaj obrazac. Sve druge upute dobit ćeš u dva dana prije početka korizme tj. u ponedjeljak, 27. veljače i utorak, 28. veljače. I onda laganini: dan po dan kroz korizmu, sa svojim Gospodinom, s Crkvom i drugima koji će ići zajedno s Tobom... 

PS. Prijave za korizmene e-duhovne vježbe su do 26.2. uključivo!