Molitva za Domovinu - velika devetnica - 1/9 - srpanj 2017.

U našoj župnoj crkvici sv. Trojice, od srpnja 2017. do ožujka 2018. godine, svakog 18. u mjesecu, održavat će se cjelonoćno euaristijsko klanjanje s početkom u 20.00 sati koje završava jutarnjom sv. Misom u 7.00 sati. Nakana ovog je molitva za domovinu po zagovoru sv. Josipa, nebeskog zaštitnika Hrvatske. Organizatori su Molitveni savez Legije Srca Isusova i Marijina, Hrvatska udruga Benedikt, Koordinacija štovatelja Božjeg milosrđa, molitvena inicijativa "Pro vita" te naša župa sv. Trojice.

Posebnan razlog za organizaciju ovog molitvenog događanja je činjenica što se ove godine slavi 330-ta obljetnica od kada je hrvatski Sabor proglasio sv.Josipa zaštitnikom Hrvatske: "PROTECTOR CROATIAE". U tom smislu ova molitvena inicijativa ima za cilj uklopiti se u godinu sv. Josipa koju je proglasio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić za zagrebačku nadbiskupiju za period od 19. ožujka 2017.-19. ožujka 2018. godine.

Program je započeo 18. srpnja u večernjim satima sv. Misom koju je slavio fra Josip Lucić, duhovnik Molitvenog saveza legije Srca Isusova i Marijina. On je u svojoj homiliji, osim što je dao biblijski prikaz rodoslovlja sv. Josipa, posebno istaknuo činjenicu da je tek II vatikanski koncil uveo štovanje sv.Josipa na način koji je dostojan njegovoj ulozi brižnog poočima Isusovog, a evo hrvatski narod ovog sveca posebno štuje već više od 3 stoljeća.

Poslije sv. Mise slijedilo je cjelonoćno Euharistijsko klanjanje sa molitvenim programom koje je završilo u jutarnjim satima sa sv.Misom koju je slavio gvardijan samostana sv. Ante na Poljudu fra Ante Bilokapić. On je u svojoj propovijedi govorio o vrstama krijeposti i posebno istaknuo sv. Josipa kao uzora svetosti na koju smo svi pozvani.

Devetnica se nastavlja slijedećih 8 mjeseci svakog 18./19.-tog u mjesecu sa istim programom.