ŽUPNE OBAVIJESTI - TREĆA NEDJELJA USKRSA -01.05.2022.

on Posted in Župne obavijesti.

Kroz ovaj tjedan slavimo:

         Ponedjeljak: Sv. Atanazije, biskup i crkveni naučitelj

         Utorak: SV. FILIP I JAKOV, apostoli, blagdan

         Srijeda: Bl. Julijan iz Bala, prezbiter

         Subota: SV. DUJAM, biskup i mučenik, svetkovina

Kroz mjesec svibanj u našoj crkvi biti će molitva krunice pola sata prije večernje mise koja je u 19 sati.

Sutra u galeriji našeg samostana imamo susret novoizabranog župno-pastoralnog i ekonomskog vijeća naše župe. Na susretu u 20 sati svi će članovi vijeća dati prisegu za mandat na pet godina kao suradnici.

U utorak je 8. utorak pobožnosti sv. Anti. Krunica počinje u 18.30 sati. Sveta misa je u 19 sati. Nakon mise je klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu. Misu i klanjanje predvodi don Mihael Prović, voditelj ureda za pastoral mladih naše nadbiskupije.

U subotu je svetkovina sv. Dujma, zaštitnika grada Splita i naše nadbiskupije. Svečana procesija i sveta misa na splitskoj obali započinje u 10 sati. Misno slavlje predvodi mons. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj. Pozivao vas na procesiju i svetu misu.

U petak je prvi petak u mjesecu. Molitveni savez zajednica grada Splita organizira u petak poslijepodne posjet crkvicama na Marjanu a u večernjim satima misu u našoj crkvici sv. Trojice. Iza mise će biti cijelonoćno klanjanje. Program završava molitvom krunice Božanskog Milosrđa i misom u subotu u 15:30 sati.

Iduće nedjelje iz naše crkve na Poljudu biti će prijenos svete mise u 10 sati na hrvatskoj radio televiziji. Molimo vjernike koji dolaze na tu misu da dođu petnaestak minuta ranije, a sve koji sudjeluju za animiranje mise da dođu pola sata ranije.

Od tiska imamo novi broj Glas Koncila.