ŽUPNE OBAVIJESTI - PETA NEDJELJA USKRSA - 15.05.2022.

on Posted in Župne obavijesti.

Kroz ovaj tjedan slavimo:

         Ponedjeljak: Sv. Margarita Kortonska, pokornica

         Utorak: Sv. Paškal Bajlonski, redovnik

         Srijeda: Sv. Feliks Kantalicijski, redovnik

         Petak: SV. BERNARDIN SIJENSKI, prezbiter

Kroz mjesec svibanj u našoj crkvi biti će molitva krunice pola sata prije večernje mise. Pozivamo vjernike na ovu pobožnost.

U utorak je 10. utorak pobožnosti sv. Anti. Krunica počinje u 18.30 sati. Sveta misa je u 19 sati. Nakon mise je klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu. Misu i klanjanje predvodi don Božo Plazibat, župnik župe Presvetog Srca Isusova sa Visoke.

U srijedu u 20:30 sati u našoj crkvi biti će susret ovogodišnjih krizmanika, roditelja i kumova. Na susret će doći krizmatelj ove generacije dr. don Nedjeljko Ante Ančić. Neka krizmanici nastoje doći spremni i na vrijeme sa roditeljima i kumovima.

U subotu se u našem gradu održava četvrti Hod za život. Manifestacija koja želi ukazati na nužnost zaštite života krenut će sa splitske Rive u 10 sati i završiti kod parka Zvončac. Potičemo vas da svojim dolaskom podržite ovu inicijativu.

Nakon 30 godina biskupske službe, 8 kao pomoćni, a zatim 22 godine kao nadbiskup naše nadbiskupije, mons. Marin Barišić je prije dva dana objavio kako ide u zasluženu mirovinu. Od jučer u misnom obrascu molimo samo za našeg biskupa Dražena. Mons. Dražen Kutleša je do sada bio nadbiskup koadjutor s pravom nasljedstva, a sada je službeno naš novi nadbiskup i metropolita.

Od tiska imamo: novi broj Glas Koncila, MAK – Mali Koncil za djecu