ŽUPNE OBAVIJESTI - SEDMA NEDJELJA USKRSA - 29.05.2022.

on Posted in Župne obavijesti.

Kroz ovaj tjedan slavimo:

         Utorak: POHOD BLAŽENE DJEVICE MARIJE, blagdan

         Srijeda: Sv. Justin, mučenik

         Četvrtak: Sv. Petar i Marcelin, mučenici

         Petak: Sv. Karlo Lwanga i drugovi, mučenici

Kroz mjesec svibanj u našoj crkvi biti će molitva krunice pola sata prije večernje mise. Pozivamo vjernike na ovu pobožnost.

Sutra je Dan državnosti i neradni dan za župni ured.

U utorak je 12. utorak pobožnosti sv. Anti. Krunica počinje u 18.30 sati. Sveta misa je u 19 sati. Nakon mise je klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu. Misu i klanjanje predvodi don Tomislav Čubelić, župnik iz Srinjina.

Povodom svetkovine sv. Ante i župne svetkovine Presvetog Trojstva, u srijedu u 20 sati imamo susret članova ŽPV i EV naše župe. Susret će biti u vjeronaučnoj dvorani.

Svetkovina sv. Ante ove godine pada u ponedjeljak 13. lipnja. Molimo sve vjernike koji se kao volonteri žele uključiti u proslavu da se jave u župni ured.

U petak je prvi petak u mjesecu i prilika za svetu ispovijed prije jutarnje i večernje mise. Kao i svakog prvog petka i subote u našoj crkvici sv. Trojice organizirano je cijelonoćno klanjanje sa petka na subotu. Klanjanje počinje nakon večernje mise u petak i završava u 15 sati u subotu kad se moli krunica Božanskog milosrđa nakon koje slijedi misno slavlje.

Od tiska imamo: novi broj Glas Koncila.

Molimo i molitvu za uspjeh Sinode.