ŽUPNE OBAVIJESTI - PEDESETNICA-DUHOVI - 05.06.2022.

on Posted in Župne obavijesti.

Danas u Crkvi slavimo svetkovinu Duhova s kojom završava uskrsno vrijeme. Sutra je Duhovski ponedjeljak i spomendan Bl. Dj. Marije Majke Crkve.

Molimo sve krizmanike da dođu u utorak u 20:30 sati podignuti uspomene, slike i DVD od slavlja svete krizme.

U utorak je 13. utorak pobožnosti sv. Anti. Krunica počinje u 18.30 sati. Sveta misa je u 19 sati. Nakon mise je klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu. Misu i klanjanje predvodi fra Ante Udovičić, župnik župe Gospe od Zdravlja u Splitu.

U četvrtak počinje trodnevnica na čast Presvetog Trojstva i zaštitnika naše župe. Misa je u 19 sati u crkvici sv. Trojice. U petak i subotu trodnevnica se nastavlja u samostanu sv. Ante, ovdje na Poljudu programom u 18 sati. U nedjelju, na svetkovinu Presvetog Trojstva ovdje su mise u 8:30, 11:30 sati i večernja misa u 19 sati. Misa u 10 sati je u crkvici sv. Trojice i predvodi je fra Anselmo Stulić, ž. vikar. Ovdje neće biti mise u 10 sati.

Trodnevnica na čast sv. Ante započinje u petak u 18 sati. Nakon duhovnog nagovora i krunice na čast sv. Ante imamo misu u 19 sati i klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu. Trodnevnicu predvode don Roko Kaštelan iz Solina, fra Domagoj Volarević sa Trstenika i fra Ivo Rastočić iz Gospe od Zdravlja. Mise na samu svetkovinu sv. Ante u ponedjeljak 13. lipnja su u 6, 7, 8, 9, 10 i 11 sati. Poslijepodne je misa s blagoslovom djece i cvijeća u 17 sati i svečana večernja misa u 19 sati koju predslavi mons. Marin Barišić, biskup u miru.

Još tražimo volontere za pomoć na samu svetkovinu sv. Ante i molimo domaćice da pripreme kolače za čašćenje volontera i gostiju koji nam dolaze u samostan. Za sve se javite u župni ured.

Od tiska imamo: novi broj Glas Koncila.

Molimo i molitvu za uspjeh Sinode.