ŽUPNE OBAVIJESTI - PRESVETO TROJSTVO - 12.06.2022.

on Posted in Župne obavijesti.

Kroz ovaj tjedan slavimo:

         Ponedjeljak: SVETI ANTE PADOVANSKI, svetkovina

         Četvrtak: TIJELOVO. PRESVETO TIJELO I KRV         KRISTOVA, svetkovina

Danas je svetkovina Presvetog Trojstva, zaštitnika naše župe. Svim župnim suradnicima, vijećnicima, zborovima, ministrantima, mladima i vjernicima želimo rast u milosti Gospodina našega Isusa Krista, ljubavi Boga Oca i zajedništvu Duha Svetoga.

Danas je zadnji dan trodnevnice na čast Sv. Ante. Program počinje u 18 sati svjedočenjem fra Ive Rastočića, župnog vikara u župi Gospe od Zdravlja u gradu. On će poslije molitve krunice imati sv. Misu u 19 sati i klanjanja nakon mise Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Sutra je svetkovina sv. Ante Padovanskog koja se svečano slavi ovdje na Poljudu. Mise su svakog sata ujutro od 6 do 11 sati. Poslijepodne u 17 sati imamo misu s blagoslovom djece i cvijeća koju predvodi fra Tomislav Hrstić, župnik i svečanu večernju misu u 19 sati koju predvodi mons. Marin Barišić, biskup u miru.

Od utorka do kraja kolovoza večernje mise u našoj crkvi su u 20 sati. Nedjeljom su mise u 8.30, 10 i 20 sati. Župni ured će kroz to vrijeme raditi ponedjeljkom, utorkom, srijedom i petkom od 11-12 sati i poslijepodne od 18-19.30 sati. Župni ured ne radi četvrtkom subotom i nedjeljom.

U utorak je pobožnost na čast sv. Ante 15 minuta prije večernje mise koja je u 20 sati. Nakon mise je klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.

U četvrtak je svetkovina Tijelova. Mise u našoj crkvi su ujutro u 10 sati s Tijelovskom procesijom oko samostana i večernja misa u 20 sati.

Od tiska imamo: novi broj Glas Koncila, i Mali Koncil za djecu

Molimo i molitvu za uspjeh Sinode.