ŽUPNE OBAVIJESTI - 17. NEDJELJA KROZ GODINU - 28.07.2019.

on Posted in Župne obavijesti.

U ovom tjednu slavimo: 

         Ponedjeljak: Sv. Marta, spomen

         Utorak: Sv. Petar Krizolog, biskup i crkv. naučitelj

         Srijeda: Sv. Ignacije Lojolski, prezbiter     

         Četvrtak: Sv. Alfonz Marija de Liguori, biskup i crkv. naučitelj

         Petak: BL. DJ. MARIJA ANĐEOSKA, Porcijunkula, blagdan

         Subota: Bl. Augustin Kažotić, biskup

U Međugorju se od četvrtka održava susret molitve, svjedočenja i pjesme za mlade MLADIFEST. Potičemo vjernike da pođu na ovaj susret barem jedan dan u poslijepodnevnim satima jer program počinje u 16 sati i traje do kasno navečer. Susret završava na svetkovinu Preobraženja Gospodinova u utorak 06. 08.

U petak je Porcijunkula. U svim franjevačkim crkvama može se zadobiti potpuni oprost. Da bi se zadobio oprost potrebno je pohoditi crkvu i u njoj izmoliti Oče Naš i Vjerovanje, pristupiti sakramentu pokore, pričestiti se te moliti na nakanu Svetog Oca. Oprost se može zadobiti samo jedanput.

Blagdan Porcijunkule ili Gospe od Anđela svečano se slavi u Trogiru uz blagdan sv. Marte. Raspored trodnevnica i misa imate na oglasnoj ploči ispred crkve.

U našem samostanu i župi došlo je do promjene osoblja. Novi gvardijan u samostanu i novi župni vikar biti će fra Anselmo Stulić koji je zadnju službu obavljao kao gvardijan u Zadru u sv. Franje. Gvardijan fra Antun Bilokapić je dobio službu ispovjednika u samostanu sv. Franje u Zadru i na brizi ima samostan sv. Duje u Kraju na Pašmanu. Fra Frano je dobio službu župnika na župi Brodarica – Krapanj pored Šibenika.

Ima još uspomena od krizme koje krizmanici mogu preuzeti nakon misa u sakristiji ili u vrijeme rada župnog ureda kroz tjedan.

Tisak: novi brojevi: Glasa koncila, Živo Vrelo.