ŽUPNE OBAVIJESTI - 6. NEDJELJA KROZ GODINU - 16.02.2020.

on Posted in Župne obavijesti.

U ovom tjednu slavimo:

         Ponedjeljak: Sedam svetih osnivača Reda Slugu BDM

         Subota: KATEDRA SV. PETRA, blagdan

Dragi vjernici! Povodom 1.000 godina od prvog pisanog spomena ove crkve na Poljudu pokrećemo obnovu klupa u crkvi koje su dotrajale. Obnova jedne klupe košta oko 4.000 kuna. Pozivamo vas da se uključite u ovu akciju kao dobročinitelji samostana i štovatelji sv. Ante. U svaku novu klupu bit će umetnuta pločica za pojedinačnu pomoć, a svaku donaciju ćemo upisati u kroniku našeg samostana i župe.

U utorak je pobožnost na čast sv. Ante 15 minuta prije mise u 18 sati, a nakon mise klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Hrvatsko nadzemlje i Ured za pastoral mladih organiziraju susret za mlade povodom Valentinova. Susret će biti u Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u srijedu u 20.30 sati na temu: „Srcolov(m)ka - Valentinovo s Nadzemljem".     

Mladi se još mogu prijaviti za Nacionalni susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati 09. i 10. svibnja ove godine u Zagrebu.

Iduće nedjelje u gradu se održava Splitski polumaraton i maraton. Kroz jutarnje sate biti će posebna regulacija prometa kroz ulice Sutrojičin put, Zrinjsko-frankopanska, Hrvatske mornarice i Kaštelanske ulice. Sve ulice vode prema našoj crkvi. Molimo vjernike da se prilagode ovom programu i na vrijeme dođu na nedjeljne mise.

Od tiska imamo novi broj Glasa Koncila…