ŽUPNE OBAVIJESTI - 18. NEDJELJA KROZ GODINU - 02.08.2020.

on Posted in Župne obavijesti.

Kroz ovaj tjedan u Crkvi slavimo:

         Ponedjeljak: Bl. Augustin Kažotić, biskup

         Utorak: Sv. Ivan Marija Vianney, svećenik

         Srijeda: Posvećenje Bazilike sv. Marije Velike

         Četvrtak: PREOBRAŽENJE GOSPODINOVO, blagdan

         Subota: SVETI DOMINIK, prezbiter, blagdan

Na današnji dan se može zadobiti potpuni oprost, tzv. „porcijunkulski“ u franjevačkim crkvama i oratorijima te u svim bazilikama, svetištima i župnim crkvama. Da bi se zadobio taj oprost potrebno je pohoditi crkvu i u njoj izmoliti Oče naš i Vjerovanje, pristupiti sakramentu ispovijedi, pričestiti se, te se moliti na nakanu Svetog Oca pape. Oprost se može zadobiti samo jedanput. Pohod crkvi može se obaviti korz cijeli dan.

U utorak je pobožnost sv. Anti 15 minuta prije večernje mise u 20 sati. Nakon mise je klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.

U srijedu je Dan domovinske zahvalnosti i neradni dan. U srijedu neće raditi ni župni ured.

I ove godine Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije organizira tradicionalno hodočašće mladih čudotvornoj Gospi Sinjskoj, u subotu 8. kolovoza. Susret započinje na Gospinom otoku u Solinu u 19.30 sati ispovijedanjem i misom u 21.00 sat predvodi Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić. Nakon mise mladi kreću prema svetištu Gospe Sinjske gdje će, mons. Miroslav Vidović, generalni vikar slaviti sv. misu u nedjelju, 9. kolovoza, u 6.00 sati.

Tisak: novi broj Glasa Koncila i Brat Franjo. Tisak se nalazi na stoliću kod svijeća u našem klaustru…