ŽUPNE OBAVIJESTI - 20. NEDJELJA KROZ GODINU - 16.08.2020.

on Posted in Župne obavijesti.

Kroz ovaj tjedan u Crkvi slavimo:

         Srijeda: Sv. Ljudevit, biskup

         Četvrtak: Sv. Bernard, opat i crkveni naučitelj

         Petak: Sv. Pio X, papa       

         Subota: Blažena Djevica Marija Kraljica

U ovom tjedni nema posebnih događanja i slavlja u župi i gradu.

U utorak je pobožnost sv. Anti 15 minuta prije večernje mise u 20 sati. Nakon mise je klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Zadnjih nekoliko dana broj zaraženih koronavirusom naglo je porastao. Posebno se to odnosi na našu županiju i grad. Molimo vjernike koji dolaze na misu i pričest da se pričešćuju na ruku i drže razmak između sebe u crkvi i izvan crkve. Imamo dovoljno prostora ispred crkve i kvalitetan razglas kako bi u miru sudjelovali na svetim misama. 

Ovih nas je dana trebao posjetiti fra Ilija Barišić, naš misionar iz Afrike, ali zbog pandemije koronavirusa ne može putovati izvan Konga. Mi ćemo i dalje nastaviti podržavati kumstva i poticati vjernike na školovanje djece u njegovoj misiji. Fra Ilija će poslati ocjene od djece i njihovo zahvalno pismo kroz ovaj tjedan. Mi ćemo imena i uspjeh djece proslijediti njihovim kumovima. Moguća su i nova kumstva pod uvjetima kao i do sada. Za osnovnu školu 50 eura, za srednju 100 i za fakultet 300 eura.

Tisak: novi broj Glasa Koncila i Brat Franjo, Vez, Živo Vrelo, Kana… Tisak se nalazi na stoliću kod svijeća u našem klaustru…