ŽUPNE OBAVIJESTI - DRUGA NEDJELJA PO BOŽIĆU - 03.01.2021.

on Posted in Župne obavijesti.

Kroz ovaj tjedan u srijedu slavimo svetkovinu BOGOJAVLJENJA, SVETA TRI KRALJA.   

Još jednom napominjemo da je prva misa nedjeljom u 8.30 sati.

U utorak 15 minuta prije večernje mise imamo pobožnost na čast sv. Ante. Preko večernje mise, pred svetkovinu Bogojavljenja, biti će blagoslov vode i soli. Blagoslovljenu vodu možete uzeti u bočicama koje donesete u crkvu. Vode će biti i na samu svetkovinu. Pred Bogojavljenje biti će pročitani statistički podatci u župi i važniji događaji koji su obilježili prošlu 2020. godinu.

U srijedu je svetkovina Bogojavljenja ili Sveta Tri Kralja. Mise su ujutro u 8.30 i 10 sati, i večernja misa u 18 sati.

Sve nas je ovih dana potresla vijest o potresu koji je pogodio Sisak, Petrinju, Glinu i okolna sela, ali i razveselila brzina naših ljudi koji su na sve moguće načine organizirali pomoć kako bi pomogli stradalim obiteljima na ovim područjima. Naša biskupija poziva sve vjernike da se uključe u akciju prikupljanja novčane pomoći preko Caritasa naše nadbiskupije. Iduće nedjelje u svim župama prikupljena milostinja za vrijeme svetih misa namijenjena je za stradale u potresu. Također u našoj crkvi je postavljena prigodna škrabica u koju vjernici mogu dati pomoć za stradale koja će se prikupljati do 02. veljače ove godine. Škrabica se nalazi kod kipa sv. Ante u crkvi.

Prošle godine smo skupljali pomoć za nove klupe u crkvi koje smo i nabavili. Još preostaje uređenje oltarnog prostora s novim sjedalima za svećenike i ministrante. Uz anonimnog dobročinitelja koji je dao donaciju od 10.000 eura i naši vjernici su pomogli u iznosu od 63.856 kuna. Popis vjernika koji su pomogli nalazi se na oglasnoj ploči. Hvala svim dobročiniteljima na pomoći, a za njih svakog utorka prikazujemo svetu misu.

Od tiska imamo novi broj Glas Koncila.