ŽUPNE OBAVIJESTI - PETA KORIZMENA NEDJELJA - 21.03.2021.

on Posted in Župne obavijesti.

U ovom tjednu u četvrtak slavimo svetkovinu NAVJEŠTENJE GOSPODINOVO ILI BLAGOVIJEST.

Kroz korizmeno vrijeme nedjeljom i petkom u crkvi imamo pobožnost Križnog puta u 17.30 sati. Za vrijeme pobožnosti i mise biti će prigoda za svetu ispovijed. Pozivamo vjernike na ovu pučku pobožnost.

U utorak slavimo 2. od 13 utoraka pobožnosti na čast sv. Ante. Molitva krunice na čast sv. Ante je u 17.30, svečana misa s propovijedi u 18 sati. Nakon mise imamo klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu. Prvi utorak predvodi gvardijan fra Anselmo Stulić. Pozivamo štovatelje sv. Ante na ovu pučku pobožnost koju slavimo kao daljnju pripremu za našu svetkovinu na Poljudu.

U srijedu imamo sastanak za članove ŽPV i EV naše župe u crkvi s početkom u 19.30 sati.

U četvrtak je susret FRAME u crkvi u 20.30 sati.

Prošle nedjelje smo skupljali dobrovoljne priloge vjernika za siromašne obitelji u našoj župi koje želimo pomoći prigodnim paketom hrane za uskrsne blagdane. Poslije misa smo skupili 7.450,00 kuna. Zahvaljujemo svima na pomoći.

Idućeg vikenda nastupa ljetno računanje vremena sa subote na nedjelju. Iduće nedjelje Križni put počinje u 18.30 sati a večernja misa je u 19 sati.

Iduće nedjelje slavimo Cvjetnicu koja nas uvodi u Veliki tjedan. Mise na Cvjetnicu su u 8,30, 10.00, 11.30 i 19 sati. Na svim misama će biti blagoslov grančica i čitanje Muke. 

Od tiska imamo novi broj Glas Koncila, Veritas, Brat Franjo, Naša Ognjišta, Živo Vrelo…