ŽUPNE OBAVIJESTI - PEDESETNICA-DUHOVI - 23.05.2021.

on Posted in Župne obavijesti.

Kroz ovaj tjedan slavimo:

         Ponedjeljak: POSVETA BAZILIKE SV. FRANJE U ASIZU

         Utorak:Sv. Beda Časni, prezbiter i crkveni naučitelj  

         Srijeda: Sv. Filip Neri, prezbiter                 

         Subota: Liturgija kvatri, za posvećenje ljudskog rada

U ovom mjesecu imamo svibanjske pobožnosti i molitvu krunice pola sata prije večernje mise, osim utorkom.

Sutra je susret za sve krizmanike u 20.30 sati u crkvi. U srijedu počinje trodnevna priprema za krizmanike. Susret krizmanika i roditelja je u 20.30 sati u crkvi. U četvrtak je ispovijed krizmanika, u petak ispovijed kumova i završna priprema. Sveta krizma će biti u subotu u 10. 30 sati u Perivoju našeg samostana.

U utorak je 11. utorak pobožnosti na čast sv. Ante. Krunica počinje u 18.30 sati. Sveta misa je u 19 sati. Misu i klanjanje predvodi don Božo Plazibat, župnik župe Srca Isusova sa Visoke u Splitu. Prije i za vrijeme mise biti će prigoda za sv. Ispovijed.

Iduće nedjelje je svetkovina Presvetog Trojstva. Slavimo zaštitnike naše župe svečanom trodnevnicom koju će ove godine predvoditi vlč. Ivica Tolla, župnik župe sv. Ante Padovanskog iz Generalnog Stola. Trodnevnica će biti u našoj crkvi na Poljudu u četvrtak, petak i subotu s početkom u 18 sati. Prilika za duhovni razgovor će biti u petak i subotu od 10-12 sati i poslijepodne od 16-18 sati. Na Svetkovinu Presvetog Trojstva mise u našoj crkvi će biti u 8.30, 11.30 i 19 sati. Glavna misa će biti u crkvici sv. Trojice u 10 sati i predvodit će je vlč. Ivica Tolla. 

Tisak: novi brojevi: Novi broj Glasa koncila, Naša Ognjišta, Veritas.