ŽUPNE OBAVIJESTI - XXI. NEDJELJA KROZ GODINU 21.08.2016.

on Posted in Župne obavijesti.

SVETA GODINA MILOSRĐA

 

XXI. NEDJELJE KROZ GODINU 21. 8. 2016.

 

                   

U  ovom tjednu slavimo spomendane i blagdane  ovih svetaca:

        

                Ponedjeljak: Blažena Djevica Marija Kraljica

         Utorak: Sv. Ruža Limska, djevica      

         Srijeda: SV. BARTOL, apostol i

                      bl. Miroslav Bulešić, mučenik

         Četvrtak: Sv. Ljudevit, kralj, zaštitnik OFS-a

         Subota: Sv. Monika,

 

         Ovih dana u našem samostanu boravi fra Ilija Barišić, naš misionar iz Konga. U našoj župi ima oko dvadeset vjernika koji su preuzeli brigu za školovanje djece kroz kumstva. Molimo kumove da se jave u župni ured ako i dalje žele voditi brigu o školovanju djece. Kako bi jedno dijete pošlo u školu za njegovo godišnje školovanje se plaća 50 Eura za osnovno školovanje, 100 Eura za srednje školovanje i 200 Eura za one koji imaju mogućnost studiranje. Osim ovih redovitih kumstava mogu se javiti i druge osobe koje će pomoći školovanje siromašne djece. Na kraju školske godine svaki kum će dobiti informacije o školovanju te ime djeteta koje pomaže za školu.

Naše misije možete pomoći i prigodnim darom.

 

         Pozivamo mlade vjernike iz naše župe da se uključe u sportsku grupu mladih koji bi nastupali u Katoličkoj malonogometnoj ligi naše nadbiskupije i predstavljali našu župu. Mogu se javiti mladi između 15-30 godina starosti. Za više informacija kontaktirajte fra Tomislava na mobitel 091 3641 449.

        

         Župne obavijesti možete pratiti na našoj web stranici koja će se redovito održavati i donositi najvažnija događanja vezana za aktivnosti u župi i na razini biskupije. www.samostan-poljud.com

 

Od tiska imamo novi broj Glasa koncila i Živo vrelo!

 

www.samostan-poljud.com