Župne obavijesti 4.9.2016.

on Posted in Župne obavijesti.

SVETA GODINA MILOSRĐA

Ž U P N E   O B A V I J E S T I

XXIII. NEDJELJE KROZ GODINU 04. 9. 2016.       

Od ove nedjelje imamo mise po starom rasporedu u 9, 10 i 11.30 sati prije podne te večernja misa u 19 sati.

U  ovom tjednu slavimo spomendane i blagdane  ovih svetaca:

Ponedjeljak: Sv. majka Terezija

Srijeda: Sv. Marko Križevčanin, prezbiter i mučenik

Četvrtak: ROĐENJE BLAŽENE DJEVICE MARIJE

U našoj crkvi Sv. Trojice na Poljudu do blagdana Male Gospe 8. rujna u u 7 sati održava se Euharistijsko klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom za jedinstvo i slogu hrvatskog naroda povodom parlamentarnih izbora. Molitvu organizira Molitveni savez legije Srca Isusova i Marijina. Na klanjanje se možete uključiti u bilo koje doba dana i noći. Misa će biti svakodnevno u 19 sati.

U petak u 20.30 sati je prvi susret za mlade koji žele postati članovi Franjevačke mladeži naše župe. Pozivamo mlade između 15-25 godina na ove prigodne susrete.

Molimo vjernike koji su preuzeli brigu za školovanje djece kroz kumstva u Africi da obnove svoja kumstva ako to žele.  Za godišnje osnovno školovanje plaća se 50 Eura, 100 Eura za srednje školovanje i 300 Eura za studente. Mogu se javiti i novi kumovi.

Organizira se jednodnevno hodočašće naših vjernika na grob sluge Božjega fra Ivana Perana na Košljun, otok Krk.  Polazak je u subotu 17. 09. ujutro u 5 sati. Cijena po osobi je 100 kuna, a prijave se vrše kod gospođe Zdravke Andrijašević na broj 091 798 2029. Osim mise na Košljunu posjetili bi i svetište Majke Božje na Trsatu.

Od tiska imamo novi broj Glasa koncila. MAK – Mali Koncil za djecu i Živo vrelo!

www.samostan-poljud.com