Župne obavijesti - Xxiv. Nedjelje kroz godinu 11. 9. 2016.

on Posted in Župne obavijesti.

U  ovom tjednu slavimo spomendane i blagdane  ovih svetaca:
        
Utorak: Sv. Ivan Zlatousti, biskup mi crkveni naučitelj
Srijeda: UZVIŠENJE SVETOG KRIŽA, blagdan
Četvrtak: Bl. Djevica Marija Žalosna
Petak: Sv. Kornelije, papa i sv. Ciprijan, bisk., mučenici
Subota: RANE SVETOG NAŠEG OCA FRANJE
 
Iduće nedjelje u župi slavimo Katehetsku Nedjelju. Uz početak nove školske i vjeronaučne godine na misi u 9 sati imamo zaziv Duha Svetoga i blagoslov djece.

Pozivamo ovogodišnje prvopričesnike, djecu trećeg razreda osnovne škole, da se prijave na župni vjeronauk iduće subote u 10 sati i dođi u pratnji roditelja. Pozivamo srednjoškolce prvog i drugog razreda na dogovor za pripravu za svetu Krizmu u subotu u 19 sati.
 
Raspored ostalih aktivnosti u župi najavit ćemo iduće nedjelje.
 
Održan je i prvi susret za Framu. Redoviti susreti će biti utorkom u 20.30 a počinju od 20. rujna. Odnosi se na mlade između 15-25 god.
 
Molimo vjernike koji su preuzeli brigu za školovanje djece kroz kumstva u Africi da obnove svoja kumstva. Godišnje osnovno školovanje je 50 Eura, za srednju školu 100 Eura i 300 za studente. 
 
Još danas se možete prijaviti za jednodnevno hodočašće naših vjernika na grob sluge Božjega fra Ivana Perana na Košljun, otok Krk.  Polazak je u subotu 17. 09. ujutro u 5 sati. Cijena po osobi je 100 kuna, a prijave se vrše kod gospođe Zdravke Andrijašević na broj 091 798 2029. Osim mise na Košljunu posjetili bi i svetište na Trsatu.
        
Od tiska imamo novi broj Glasa koncila. MAK – Mali Koncil za djecu i Živo vrelo!