ŽUPNE OBAVIJESTI - XXVIII. NEDJELJA KROZ GODINU 09.10.2016.

on Posted in Župne obavijesti.

U ovom tjednu slavimo spomendane i blagdane  ovih svetaca:

            Ponedjeljak: Sv. Danijel i drugovi, mučenici   

                     Utorak: Sv. Ivan XXIII, papa                       

            Srijeda: Sv. Serafin iz Montegranara, redovnik  

            Petak: Bl. Djevica Marija od Krunice, spomendan

            Četvrtak: Bl. Honorat Kozminski, redovnik

            Petak: Sv. Kalist I papa, mučenik

            Subota: Sv. Terezija Avilska, djevica i crkvena naučiteljica

           

Danas župa Materinstva BDM na Brdima slavi 50. obljetnicu župe. Svečano misno slavlje u 10 sati predvodi nadbiskup mons. Marin Barišić. Večernja misa je u 19 sati.

           

U mjesecu listopadu imamo u našoj crkvi molitvu Gospine krunice pola sata prije večernje mise u 19 sati. Krunicu će predvoditi vaši svećenici a vas pozivamo da se pridružite ovoj pobožnosti.

 

Udruga Sv. Vinka Paulskog u petak u 15.30 sati ima druženje sa bolesnim i nemoćnim osobama u samostanu sv. Vinka, Bribirska br. 10. Misno slavlje je u 16 sati. Nakon mise je prigodno druženje.

 

U organizaciji „40 dana za život“ u Novom rodilištu KBC-a na Firulama moli se za život nerođene djece. Od 28. rujna do 06. studenog ispred bolnice se možete uključiti u molitvu. Više informacija imate na oglasnoj ploči.

 

 

Od tiska imamo novi broj Glasa koncila sa zanimljivim sadržajima o vjerskim događanjima u našoj domovini. Uzmite i čitajte. Došao je i MAK- Mali Koncil za djecu. Poučan je i koristan u vjerskom odgoju djece. Preporučamo roditeljima da ovaj mjesečnik uzmu djeci. Živo Vrelo, liturgijski časopis namijenjen je čitačima i odraslima koji lakše mogu upoznati i pratiti misu.