ŽUPNE OBAVIJESTI - GODINA OČINSTVA - 6. NEDJELJA USKRSA 21.05.2017.

on Posted in Župne obavijesti.

Kroz ovaj tjedan slavimo: 

      Srijeda: POSVETA BAZILIKE SV. OCA FRANJE U ASIZU

      Četvrtak: UZAŠAŠĆE GOSPDINA NAŠEGA ISUSA KRISTA

      Petak: Sv. Filip Neri, prezbiter

Ovaj tjedan krunicu pola sata prije večernje mise predvodi Župno-pastoralno vijeće. 

U utorak je 11. utorak pobožnosti sv. Anti. Krunica počinje u 18.30 sati. Misno slavlje u 19 sati predvodi don Šimun Doljanin, župnik župe sv. Marka na Neslanovcu. Prije i za vrijeme mise biti će prigoda za sv. Ispovijed. 

Povodom slavlja Svete Potvrde, u srijedu je susret ovogodišnjih krizmanika, roditelja i kumova s biskupovim delegatom u crkvi u 20 sati. U četvrtak i petak se nastavljaju pripreme u 20 sati. 

U subotu 27. svibnja u 11 sati 36 krizmanika naše župe će primiti sakrament sv. Potvrde. Misno slavlje i podjelu sakramenta predvodi biskupov delegat mons. Ante Ančić. 

Blagdan Pomoćnice kršćana posebno se slavi u župi na Kmanu koja se za blagdan priprema prigodnom devetnicom. Raspored sv. misa za sam blagdan možete pogledati na prigodnom plakatu na našoj oglasnoj ploči.

Župa na Žnjanu slavi župni blagdan Gospe od Milosrđa prigodnom trodnevnicom i misama na sam blagdan 27. svibnja. Svečanu misu u 19 sati predvodi dr. don Ante Mateljan.

U subotu se održava humanitarna utrka Trčimo za obrok više koju organiziraju Ured za mlade naše Nadbiskupije, Turistička zajednica Splita i Triatlon klub Split. Radi se o Marijinim obrocima, trči se 2,5 km u 18 sati i plaća 20 kn.

Tisak: novi brojevi: Glasa koncila, Veritas, MAK- Mali Koncil za djecu, Živo Vrelo, Svjetlo Riječi...