ŽUPNE OBAVIJESTI - GODINA OČINSTVA - PRESVETO TROJSTVO 11.06.2017.

on Posted in Župne obavijesti.

Kroz ovaj tjedan slavimo:

     Utorak: SV. ANTE PADOVANSKI, blagdan

     Četvrtak: PRESVETO TIJELO I KRV KRISTOVA - TIJELOVO

Danas je svetkovina Presvetog Trojstva i naš župni blagdan Sv. Trojice. Za svetkovinu smo se pripremali prigodnom trodnevnicom koja je održana u crkvici Sv. Trojice, i jučer ovdje u samostanu. 

Danas poslijepodne u 17 sati nastavljamo trodnevnu duhovnu obnovu u našem samostanu koju vodi fra Ivan Matić, voditelj duhovnih susreta kuće Tabor u Samoboru. Nakon večernje mise biti će prigodni program posvećen sl. Božjem fra Ivanu Peranu u kalustru našeg samostana. 

Sutra od 10-12 sati program je posvećen starijima, bolesnima i nemoćnima koji će imati priliku za ispovijed i bolesničko pomazanje na kraju programa. Poslijepodne se program nastavlja u 17 sati. 

Na sam blagdan sv. Ante u utorak mise su ujutro u 6, 7, 8, 9, 10 i 11 sati. Poslijepodne imamo svečani mise u 17 sati s blagoslovom djece i cvijeća koju će predvoditi fra Ivan Matić. Svečanu misu u 19 sati predvodit će vojni ordinarij mons. Jure Bogdan. Na početku mise biti će tradicionalna procesija s kipom sv. Ante oko našeg samostana.  

Molimo domaćice da za blagdan sv. Ante pripreme malo kolača i donesu ih u ponedjeljak poslijepodne u samostan. Svima unaprijed zahvaljujemo na svakom obliku suradnje i pomoći!

U četvrtak je svetkovina Tijelova. Mise u našoj crkvi su ujutro u 10 sati s Tijelovskom procesijom oko samostana i večernja misa u 19 sati.

Od iduće nedjelje imamo ljetni raspored svetih misa nedjeljom. Mise su ujutro u 8.30 i 10 sati i večernja misa u 19 sati. 

Tisak: novi brojevi: Glasa koncila, Živo Vrelo, Svjetlo Riječi...