ŽUPNE OBAVIJESTI - TREĆA NEDJELJA USKRSA - 05.05.2019.

on Posted in Župne obavijesti.

 U ovom tjednu slavimo:    

         Utorak: SVETI DUJAM, biskup i mučenik, svetkovina

         Četvrtak: Sv. Katarina Bolonjska, djevica

         Petak: Gospa Delorita i Gospa Trsatska

         Subota: Sv. Ignacije iz Lakonije, redovnik

Sutra u 20.30 sati svi krizmanici imaju pismeni ispit i provjeru pred Svetu Krizmu.

Svetkovina sv. Dujma počinje u ponedjeljak Otvaranjem moćnika i večernjom molitvom u 18 sati u splitskoj katedrali. Na samu svetkovinu u utorak biti će svečana procesija i misa na obali koju u 10 sati predvodi mons. Zdenko Križić, gospićko-senjski biskup. Mi ćemo se kao župa uključiti s našom zastavom, djecom u narodnim nošnjama, ministrantima i vjernicima jer u utorak nema škole i ne radi župni ured. 

U utorak je 8. utorak pobožnosti sv. Anti. Krunica počinje u 18.30 sati. Svetu misu i klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu predvodi fra Kristijan Kovačević, župnik u župi sv. Obitelji na Sukoišanu. Prije i za vrijeme mise biti će prigoda za sv. Ispovijed.

Ovaj tjedan je u Crkvi namijenjen molitvi za duhovna zvanja. U crkvi Gospe od Zdravlja u petak svetu misu u 20.30 sati predvodi mons. Marin Barišić, nadbiskup. Pozivamo mlade da svojim sudjelovanjem na misi i klanjanju molimo za duhovna zvanja.

Iduće nedjelje na misi za mlade u 11.30 sati biti će predstavljanje ovogodišnjih krizmanika. Molimo ih da dođu zajedno sa svojim roditeljima.

Tisak: novi brojevi: Glasa koncila, Živo Vrelo, Brat Franjo, Svjetlo Riječi i Veritas.