ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA DOBROG PASTIRA - 12.05.2019.

on Posted in Župne obavijesti.

U ovom tjednu slavimo:       

         Ponedjeljak: Gospa Fatimska

         Utorak: SVETI MATIJA, blagdan

         Četvrtak: Sv. Margarita Kortonska, pokornica

         Petak: Sv. paškal Bajlonski, redovnik

         Subota: Sv. Feliks Kantalicijski, redovnik

Danas u Crkvi slavimo Nedjelju Dobrog Pastira i molimo za svećenička i redovnička zvanja. Pozivamo naše vjernike da mole za nas.         

Župa Gospe Fatimske na Škrapama svečano slavi soju zaštitnicu prigodnom trodnevnicom i misama na dan svetkovine. Sutra u 19 sati svečanu procesiju i misu predslavi mons. Marin Barišić, nadbiskup. 

Svibanjska pobožnost molitve krunice u našoj crkvi je svaku večer pola sata prije mise. Pozivamo vjernike na krunicu za duhovna zvanja. 

U utorak je 9. utorak pobožnosti sv. Anti. Krunica počinje u 18.30 sati. Svetu misu i klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu predvodi fra Šimun Bilokapić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu. 

U srijedu je susret za mlade s Hrvatskim nadzemljem. Susret u Velikoj dvorani nadbiskupskog sjemeništa počinje u 20.30 sati na temu „Humor je uvijek (w)in“  zabavljač je don Marijo Buljević. 

U subotu prvopričesnici, dječji zbor i ministranti idu na jednodnevni izlet. Polazak je ujutro u 8.30 sati sa parkirališta na Poljudu. 

Poslije mise članovi terapijske zajednice Muondo Nuovo iz Nunića  blizu Benkovca na prigodnom stoliću prodaju svoje ručne radove. Oni će se ukratko predstaviti a ispred crkve će biti na raspolaganju za razgovor. 

Tisak: novi brojevi: Glasa koncila i Veritas.