ŽUPNE OBAVIJESTI - PETA VAZMENA NEDJELJA - 19.05.2019.

on Posted in Župne obavijesti.

U ovom tjednu slavimo:

 

         Ponedjeljak: SV. BERNARDIN SIJENSKI, prezbiter

         Srijeda: Sv. Rita, redovnica

         Petak: POSVETA BAZILIKE SV. FRANJE U ASIZU

         Subota: Sv. Beda, prezbiter i crkv. naučitelj

Sutra svi krizmanici imaju zajednički susret u crkvi u 20.30 sati.      

Svibanjska pobožnost molitve krunice u našoj crkvi je svaku večer pola sata prije mise. Pozivamo vjernike na krunicu za duhovna zvanja.

U utorak je 10. utorak pobožnosti sv. Anti. Krunica počinje u 18.30 sati. Svetu misu i klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu predvodi don Jure Vrdoljak, župnik u župi sv. Mateja na Ravnim njivama.

U petak je župni blagdan Pomoćnice kršćana na Kmanu. Slavi se prigodnom trodnevnicom i misama na sam blagdan. Svečanu misu s procesijom u petak u 19 sati predvodi mons. Marin Barišić, nadbiskup.

U subotu se u Splitu održava „Hod za život“. Okupljanje je u 10.30 sati na Rivi. Pozivamo sve vjernike da se mole za život i svojim dolaskom podupru ovu inicijativu.

Ured za mlade, Marijini obroci i Hrvatsko nadzemlje organizira humanitarnu utrku „Trčimo za obrok više“ koja će se održati u nedjelju u 18 sati na splitskoj Rivi. Voditeljica programa je Blanka Vlašić, a startni broj je 20 kuna. Tko može neka trči i pomogne akciju Marijini obroci.

Iduće nedjelje u posjet našoj župi dolazi Vilim Karlović, hrvatski branitelj, publicist i športaš. On će na kraju mise predstaviti svoje knjige, a u 20 sati imati prigodnu tribinu u velikoj dvorani našeg samostana. Pozivamo sve koji mogu na tribinu, a posebno naše mlade.

 

 

 

         Tisak: novi brojevi: Glasa koncila, Živo Vrelo, Kana i Naša Ognjišta.