ŽUPNE OBAVIJESTI - 2. NEDJELJA KROZ GODINU - 19.01.2020.

on Posted in Župne obavijesti.

 U ovom tjednu slavimo:    

         Ponedjeljak: Sv. Fabijan, papa i Sebastijan, mučenici

         Utorak: Sv. Agneza, djevica i mučenica

         Srijeda: Sv. Vinko, đakon i mučenik

         Petak: Sv. Franjo Saleški, biskup i crkveni naučitelj

         Subota: OBRAĆENJE SV. PAVLA APOSTOLA, blagdan

U ovom tjednu slavimo Molitvenu osminu za jedinstvo kršćana. Tema molitvene osmine je „Iskazivahu nam nesvakidašnje čovjekoljublje“. Središnje nadbiskupijsko ekumensko slavlje bit će u splitskoj katedrali u srijedu 22. siječnja u 18 sati. Pozivamo vjernike da mole za jedinstvo Crkve i sudjeluju na misi u srijedu. Molitvena osmina završava na blagdan obraćenja sv. Pavla apostola u subotu.

Još jednom pozivamo sve ovogodišnje krizmanike na susret sutra u 20.30 u vjeronaučnoj dvorani. Zbog nedolaska na vjeronauk i nedjeljnu misu ove godine je upitno slavlje Krizme u našoj župi. 

U utorak je pobožnost na čast sv. Ante 15 minuta prije mise u 18 sati, a nakon mise prigodno klanjanje.

Počele su prijave za Nacionalni susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati 09. i 10. svibnja ove godine u Zagrebu. Molimo mlade da se jave u sakristiji ili u ured fra Tomislavu.

Povodom 1600-te obljetnice smrti sv. Jeronima Dalmatinca papa Franjo ustanovljuje Nedjelju Božje riječi koja će se u Crkvi slaviti 3. nedjelje kroz godinu. Prema riječima sv. Jeronima „Nepoznavanje Pisma je nepoznavanje Krista“, ovo je prilika da više vremena posvetimo čitanju Biblije i razmišljamo o Božjoj riječi.

Od tiska imamo: novi broj Glasa koncila i Kanu, Mali Koncil za djecu