ŽUPNE OBAVIJESTI - 3. NEDJELJA KROZ GODINU - 26.01.2020.

on Posted in Župne obavijesti.

U ovom tjednu slavimo:     

         Utorak: Sv. Toma Akvinski, prezbiter i crkveni naučitelj

         Četvrtak: Sv. Hijacinta Marescotti, djevica

         Petak: Sv. Ivan Bosco, prezbiter

U Crkvi danas slavimo Nedjelju Božje riječi koju je ustanovio papa Franjo. Povod je 1600. obljetnica smrti sv. Jeronima Dalmatinca. Prema riječima sv. Jeronima „Nepoznavanje Pisma je nepoznavanje Krista“, ovo je prilika da više vremena posvetimo čitanju Biblije i razmišljamo o Božjoj riječi.

Sutra je u 20.30 sati susret ovogodišnjih krizmanika i roditelja. Susret će biti u vjeronaučnoj dvorani. Na oglasnoj ploči ispred crkve je popis ovogodišnjih krizmanika na kojem će biti obavijest o dolascima na mise i župnu katehezu.

U utorak je pobožnost na čast sv. Ante 15 minuta prije mise u 18 sati, a nakon mise klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.

U subotu je DAN ŽIVOTA. Zajednička proslava će biti u Velikoj dvorani nadbiskupskog sjemeništa s početkom u 17 sati. Više o programu imate na oglasnoj ploči.

Traju prijave za Nacionalni susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati 09. i 10. svibnja ove godine u Zagrebu. Molimo mlade da se jave u sakristiji ili u ured fra Tomislavu.

Iduće nedjelje u Crkvi slavimo blagdan PRIKAZANJE GOSPODINOVO ILI SVIJEĆNICA. Blagoslov svijeća i procesija sa svijećama vrši se na početku misnog bogoslužja. Molimo vjernike da svijeće ponesu sa sobom na blagoslov.

Od tiska imamo: novi broj Glasa Koncila, Živo Vrelo, Naša ognjišta…