ŽUPNE OBAVIJESTI - 1. KORIZMENA NEDJELJA - 01.03.2020.

on Posted in Župne obavijesti.

Danas započinje proljetni kvatreni tjedan posvećen pokori i obraćenju. Tjedan završava u subotu kada molimo za oproštenje grijeha.

Danas u 17.30 sati pobožnost Put Križa predvode članovi naše FRAME. Molimo vjernike da se uključe u ovu pučku pobožnost.

U utorak je pobožnost na čast sv. Ante 15 minuta prije mise u 18 sati, a nakon mise klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Kroz korizmeno vrijeme petkom i nedjeljom u crkvi imamo pobožnost Križnog puta u 17.30 sati. Za vrijeme pobožnosti i mise biti će prigoda za  svetu ispovijed. Pozivamo vjernike na ovu pučku pobožnost.

U petak je prvi petak u mjesecu i prilika za svetu ispovijed.

Pobožnost „Devet prvih petaka i Pet prvih subota“ pod zaštitom Srca Isusova i Srca Marijina počinje u petak hodočašćem po crkvicama na Marjanu u 15.45. Sveta misa je u crkvici sv. Trojice u 19 sati. Nakon mise je neprekidno Euharistijsko klanjanje do subote u 15 sati. Program završava krunicom Božjem milosrđu i misom u 15.30 sati. Tko želi može se uključiti u molitvu za svećenike i nova duhovna zvanja.

Inicijativa 40 dana za život organizira molitvu za zaustavljanje pobačaja od Pepelnice do Cvjetnice. Molitva će biti u Klinici za ženske bolesti i porode u Spinčićevoj 1 od 6-18 sati i Poliklinici Cito u ulici Moliških Hrvata 4 od 8-14 sati.

U crkvi pokrećemo obnovu klupa koje su dotrajale. Obnova jedne klupe košta oko 4.000 kuna. Pozivamo vas da se uključite u ovu akciju kao dobročinitelji samostana i štovatelji sv. Ante. U svaku novu klupu bit će umetnuta pločica za pojedinačnu pomoć a svaku donaciju ćemo upisati u kroniku našeg samostana. Do sada je prikupljeno 500 kuna.

Od tiska imamo novi broj: Glas Koncila, Kanu i Veritas.