ŽUPNE OBAVIJESTI - 2. KORIZMENA NEDJELJA - 08.03.2020.

on Posted in Župne obavijesti.

Danas u 17.30 sati pobožnost Put Križa predvode članovi naše Zajednice odraslih koji srijedom u večernjim satima mole krunicu u našoj crkvici sv. Trojice. Molimo vjernike da se uključe u ovu pučku pobožnost. 

U ovom tjednu slavimo Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom u Bosni i Hercegovini. Tema Tjedna je „Da ne ohladi ljubav mnogih“. Uz svakodnevnu molitvu na misama iduće nedjelje skupljamo milostinju koja je namijenjena Crkvi u Bosni i Hercegovini.  

Sutra se u Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa organizira molitveni susret za duhovna zvanja u 20 sati. 

U utorak je pobožnost na čast sv. Ante 15 minuta prije mise u 18 sati, a nakon mise klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu. 

Kroz korizmeno vrijeme petkom i nedjeljom u crkvi imamo pobožnost Križnog puta u 17.30 sati. Za vrijeme pobožnosti i mise biti će prigoda za  svetu ispovijed. Pozivamo vjernike na ovu pučku pobožnost. 

Iduće nedjelje na misi u 10 sati biti će predstavljanje ovogodišnjih prvopričesnika. Molimo ih da dođu u pratnji svojih roditelja. 

Inicijativa 40 dana za život organizira molitvu za zaustavljanje pobačaja od Pepelnice do Cvjetnice. Molitva će biti u Klinici za ženske bolesti i porode u Spinčićevoj 1 i Poliklinici Cito u ulici Moliških Hrvata 4. 

U crkvi pokrećemo obnovu klupa koje su dotrajale. Obnova jedne klupe košta oko 4.000 kuna. Pozivamo vas da se uključite u ovu akciju kao dobročinitelji samostana i štovatelji sv. Ante. U svaku novu klupu bit će umetnuta pločica za pojedinačnu pomoć a svaku donaciju ćemo upisati u kroniku našeg samostana. Do sada je prikupljeno 9.600 kuna. 

Od tiska imamo novi broj: Glas Koncila. Mali Koncil, Veritas.