ŽUPNE OBAVIJESTI - 3. KORIZMENA NEDJELJA - 15.03.2020.

on Posted in Župne obavijesti.

Naša splitska metropolija je izdala odredbe u svezi s opasnošću od zaraze koronavirusom i bolesti koju uzrokuje. Detaljne odredbe imate na oglasnoj ploči, našoj web stranici. Molimo vjernike da posebno poštuju propise udaljenosti jedni od drugih, nema pružanja znaka mira i blagoslovljene vode na ulazu u crkvu. Pričest se može dijeliti samo na ruku, a ispovijed se održava u župnom uredu i sakristiji.   Misu možete slušati i ispred crkve i u klaustru. Ove odredbe vrijede kroz dva tjedna u kojima nema župnih aktivnosti vjeronauka i susreta sa svim skupinama. O svim ostalim odredbama vjernici će dobiti informacije na vrijeme.

Danas slavimo Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom u Bosni i Hercegovini. Prikupljena milostinju na današnjim misama namijenjena je Crkvi u Bosni i Hercegovini.

Danas u 17.30 sati pobožnost Put Križa predvode ovogodišnji krizmanici. Molimo vjernike da se uključe u ovu pučku pobožnost.

U utorak počinje pobožnost 13 utoraka na čast sv. Ante. Molitva krunice je u 17.30. Misa u 18 sati i poslije mise klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu. Prvi utorak misu predslavi župnik župe Gospe od Pohođenja sa Spinuta don Danko Kovačević.

U četvrtak je svetkovina sv. Josipa zaručnika Bl. Dj. Marije i svečano se slavi u susjednoj župi na Sukoišanu i Mertojaku. Raspored misa imate na plakatima oglasne ploče.

Kroz korizmeno vrijeme petkom i nedjeljom u crkvi imamo pobožnost Križnog puta u 17.30 sati. Za vrijeme pobožnosti i mise biti će prigoda za  svetu ispovijed. Pozivamo vjernike na ovu pučku pobožnost.            

U crkvi pokrećemo obnovu klupa koje su dotrajale. Pozivamo vas da se uključite u ovu akciju kao dobročinitelji samostana i štovatelji sv. Ante. U svaku novu klupu bit će umetnuta pločica za pojedinačnu pomoć a svaku donaciju ćemo upisati u kroniku našeg samostana.

Od tiska imamo novi broj: Glas Koncila. Mali Koncil, Veritas.