ŽUPNE OBAVIJESTI - PEDESETNICA-DUHOVI - 31.05.2020.

on Posted in Župne obavijesti.

Kroz ovaj tjedan u Crkvi slavimo:  

         Ponedjeljak: Bl. Dj. Marija Majka Crkve 

         Srijeda: Sv. Karlo Lwanga i drugovi, mučenici

         Petak: Sv. Bonifacije, biskup i mučenik

         Subota: Liturgija kvatri   

Ovih dana smo imali upita od strane roditelja za slavlje Svete Pričesti. U našoj župi Pričest i Krizma će biti iduće godine za dvije generacije učenika.

U utorak je 12. utorak pobožnosti sv. Anti. Mise su u 7 i  19 sati.  Večernji program započinje u 18.30 sati krunicom na čast sv. Ante, nakon mise je klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu. Misu i klanjanje predvodi don Jure Vrdoljak, župnik župe sv. Mateja sa Ravnih njiva. U slučaju lijepog vremena večernji program će biti na otvorenom.

U utorak članovi ŽPV i EV imaju sastanak u vjeronaučnoj dvorani u 20.30 sati. Pozivnice mogu uzeti u sakristiji nakon misa.

U našu crkvu su stigle nove klupe. Još ih otplaćujemo i molimo vjernike da se uključe u ovu akciju prema svojim mogućnostima.

Iduće nedjelje slavimo svetkovinu Presvetog Trojstva. To je naš župni blagdan na koji se pripremamo prigodnom trodnevnicom i misom na samu svetkovinu u crkvici sv. Trojice. Trodnevnica počinje u četvrtak molitvom krunice u 18.30 sati. Večernje mise kroz tri dana su u 19 sati, a misa na svetkovinu u nedjelju u 10 sati. Uz ovaj program biti će i prigodno cijelonoćno klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu u petak od 20 sati do subote u 19 sati. Trodnevnicu predvodi naš gvardijan i župni vikar fra Anselmo Stulić, a misu na svetkovinu župnik fra Tomislav Hrstić.

Tisak: dvobroj Glasa Koncila... Tisak se nalazi kod svijeća u klaustru samostana.