ŽUPNE OBAVIJESTI - PRESVETO TROJSTVO - 07.06.2020.

on Posted in Župne obavijesti.

Kroz ovaj tjedan u Crkvi slavimo:

          Četvrtak: PRESVETO TIJELO I KRV KRISTOVA, svetkovina

          Subota: SVETI ANTE PADOVANSKI, svetkovina

Od naše nadbiskupije je došla obavijest da se sve odredbe vezane za koronavirus ukidaju.

U četvrtak je svetkovina Tijelova. Mise u našoj crkvi su ujutro u 10 sati i večernja misa u 19 sati. Ova svetkovina ulazi u trodnevnu pripravu za sv. Antu kojeg svečano slavimo na Poljudu.

U srijedu u 17.30 sati započinje trodnevnica na čast svetkovine sv. Ante. Trodnevnu duhovnu obnovu predvodi pater Ike Mandurić, član družbe Isusove koji je trenutno na službi u Osijeku. Duhovna obnova počinje sutra u 17.30 sati. Raspored trodnevnice imate na oglasnoj ploči i web stranici.

Mise na samu svetkovinu sv. Ante u subotu su ujutro u 6, 7, 8, 9, 10 i 11 sati. Poslijepodnevna misa s blagoslovom djece i cvijeća biti će u 17 sat. Misu predvodi p. Ike Mandurić, a svira VIS ABBA. Svečanu misu u 19 sati s procesijom oko samostana predslavi naš nadbiskup mons. Marin Barišić, a pjeva mješoviti župni zbor.

Molimo vjernike da se jave za volontiranje i rad oko svijeća, dežuranje kroz cijeli dan na parkingu i drugih dužnosti, a domaćice da spreme kolače koje će donijeti u petak poslijepodne.

U utorak je 13. utorak pobožnosti sv. Anti. Mise su u 7 i  19 sati.  Večernji program započinje u 18.30 sati krunicom na čast sv. Ante, nakon mise je klanjanje. Misu i klanjanje predvodi fra Ivica Jurić, franjevac sa Trstenika i predavač na KBF u Splitu.

U našu crkvu su stigle nove klupe. Još ih otplaćujemo i molimo vjernike da se uključe u ovu akciju prema svojim mogućnostima.

Tisak: novi broj Glasa Koncila. MAK – Mali koncil, Veritas…