ŽUPNE OBAVIJESTI - 26. NEDJELJA KROZ GODINU - 27.09.2020.

on Posted in Župne obavijesti.

Kroz ovaj tjedan u Crkvi slavimo:

         Utorak: SV. MIHAEL, GABRIJEL I RAFAEL, arkanđeli

         Srijeda: Sv. Jeronim, prezbiter i crkveni naučitelj

         Četvrtak: Sv. Terezija od Djeteta Isusa, djevica, crkv. naučiteljica

         Petak: Sv. Anđeli Čuvari

         Subota: Obred preminuća sv. našeg oca Franje

Ove godine svečano slavimo 1600. obljetnicu smrti sv. Jeronima, zaštitnika Dalmacije i naše franjevačke provincije. U samostanu sv. Frane na obali u utorak u 9.30 sati biti će upriličena medijska promocija knjige „Svetom Jeronimu posvećeno“. Proslava se nastavlja svečanom akademijom na Medicinskom fakultetu u Splitu u 18 sati. Na sam blagdan sv. Jeronima u srijedu biti će blagoslov njegovog kipa u vrtu Nadbiskupskog ordinarijata u 9 sati. Slavlje se nastavlja u 10 sati otvaranjem Riznice splitske katedrale. Istoga dana, 30. rujna, euharistijsko slavlje u 18 sati u novoj solinskoj crkvi Svete Obitelji predvodi kardinal Jose Tolentino Calac de Medonca.

U utorak je pobožnost sv. Anti 15 minuta prije večernje mise u 19 sati. Nakon mise je klanjanje Presvetom Oltarsko Sakramentu.

Iduće nedjelje biti će objavljen raspored župne kateheze za srednjoškolce koji se pripremaju za sv. potvrdu. Oni koji nisu uzeli formulare mogu ih uzeti u sakristiji poslije mise. Radi se o suglasnosti roditelja za pohađanja župne kateheze mladih u župi.

Župni ured i dalje radi po dogovoru.

Kroz ovaj mjesec vjernici mogu obnoviti ili uplatiti nova kumstva za školovanja djece u Africi. Školovanje jednog djeteta kroz godinu dana za osnovnu školu iznosi 50 eura, za srednju 100 eura i za studij 300 eura.

U subotu u našoj crkvi slavimo Obred preminuća sv. našeg oca Franje i večernju misu u 19 sati. Pozivamo vjernike na obred i misno slavlje.

Tisak: novi broj Glasa Koncila, Kana, MAK, Živo Vrelo,...

Tisak se  nalazi na stoliću kod svijeća u klaustru samostana.