ŽUPNE OBAVIJESTI - 25. NEDJELJA KROZ GODINU - 19.09.2021.

on Posted in Župne obavijesti.

Kroz ovaj tjedan u Crkvi slavimo:

         Ponedjeljak: Sv. Andrija Kim i drugovi, mučenici

         Utorak: SV. MATEJ, apostol

         Četvrtak: Sv. Pio iz Pietrelcine, svećenik

         Subota: Liturgija kvatri, za svećenička i redovnička zvanja

U utorak je pobožnosti na čast sv. Ante 15 minuta prije večernje mise. Nakon mise imamo klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.

U utorak je blagdan sv. Mateja apostola koji se svečano slavi na Ravnim Njivama u gradu. Raspored misa za trodnevnicu i na blagdan imate na oglasnoj ploči.

U srijedu je vjeronauk za krizmanike i pripravnike za krizmu u 10 ili 15 sati, u našoj crkvi, ovisno o smjeni u školi sati.

U subotu je susret za ovogodišnje prvopričesnike. Molimo djecu da dođu u pratnji roditelja u 9 sati u crkvi zbog upisa djece na vjeronauk.

Svečani završetak biskupijskog postupka za proglašenje blaženim i svetim sluge Božjega fra Ivana Perana proslavit će se na blagdan Gospe od Ružarija u Kaštel Starom, rodnom mjestu fra Ivana Perana 03. listopada 2021. godine s početkom u 17 sati. Svečano misno slavlje predvodit će naš nadbiskup mons. Marin Barišić. Fra Ivan Peran je član naše provincije Sv. Jeronima sa sjedištem u Zadru a njegov postupak vodi fra Bernardin Škunca, član našeg samostana. U klaustru našeg samostana možete nabaviti prigodne knjižice koje govore o fra Ivanovu životu i promidžbene materijale, magnete i kratke molitvice.

Iduće nedjelje u našem gradu se održava Splitski maraton i polumaraton. U nedjelju će biti zatvoren promet za vrijeme utrke svim ulicama koje vode prema našoj crkvi. Na jutarnje mise možete doći samo pješice a na večernju misu s autima. Molimo vjernike da budu strpljivi

Tisak: novi broj Glasa Koncila