ŽUPNE OBAVIJESTI - 26. NEDJELJA KROZ GODINU -26.09.2021.

on Posted in Župne obavijesti.

Kroz ovaj tjedan u Crkvi slavimo:

         Ponedjeljak: Sv. Vinko Paulski, prezbiter

         Srijeda: SV. MIHAEL, RAFAEL i GABRIJEL, arkanđeli

         Četvrtak: Sv. Jeronim, prezbiter i crkveni naučitelj

         Petak: Sv. Terezija od Djeteta Isusa, djevica i crkv. naučiteljica

         Subota: Sveti Anđeli Čuvari

U utorak je pobožnosti na čast sv. Ante 15 minuta prije večernje mise. Nakon mise imamo klanjanje Presvetom Oltarsko Sakramentu.

U srijedu je vjeronauk za krizmanike i pripravnike za krizmu u 10 ili 15 sati, u našoj crkvi, ovisno o smjeni u školi. Svi koji se žele krizmati u ovoj školskoj godini trebaju se do kraja mjeseca prijaviti za vjeronauk kako bi nadbiskupiji na vrijeme poslali popis kandidata za Krizmu.

U subotu započinje vjeronauk za ovogodišnje prvopričesnike. Vjeronauk je u 9 i 10 sati, ovisno o dogovoru sa s. Lidijom.

Svečani završetak biskupijskog postupka za proglašenje blaženim i svetim sluge Božjega fra Ivana Perana proslavit će se na blagdan Gospe od Ružarija u Kaštel Starom, rodnom mjestu fra Ivana Perana iduće nedjelje s početkom u 17 sati. Svečano misno slavlje predvodit će naš nadbiskup mons. Marin Barišić. Fra Ivan Peran je član naše provincije Sv. Jeronima sa sjedištem u Zadru a njegov postupak vodi fra Bernardin Škunca, član našeg samostana. U klaustru našeg samostana možete nabaviti prigodne knjižice koje govore o fra Ivanovu životu i promidžbene materijale, magnete i kratke molitvice.

Tisak: novi broj Glasa Koncila