ŽUPNE OBAVIJESTI - 27. NEDJELJA KROZ GODINU -03.10.2021.

on Posted in Župne obavijesti.

Kroz ovaj tjedan u Crkvi slavimo:  

         Ponedjeljak: SVETI NAŠ OTAC FRANJO, svetkovina

         Utorak: Sv. Faustina Kowalska, djevica    

         Četvrtak: Bl. Djevica Marija od Krunice

Sutra poslije večernje mise imamo u crkvi Obred preminuća našeg Svetog oca Franje. Pozivamo vjernike na proslavu blagdana.

Kroz mjesec listopad prije večernje mise u crkvi molimo Gospinu krunicu. Pozivamo vjernike da se uključe u molitvu.

U utorak je pobožnosti na čast sv. Ante 15 minuta prije večernje mise. Nakon mise imamo klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.

U utorak u 20 sati imamo sastanak ŽPV i EV naše župe u Galeriji samostana.

Svečani završetak biskupijskog postupka za proglašenje blaženim i svetim sluge Božjega fra Ivana Perana proslavit će danas u 17 sati. Misno slavlje predvodit će naš nadbiskup mons. Marin Barišić. Postupak vodi fra Bernardin Škunca, član našeg samostana. U klaustru našeg samostana možete nabaviti prigodne knjižice koje govore o fra Ivanovu životu i promidžbene materijale, magnete i kratke molitvice.

U ovom mjesecu pozivamo vjernike koji podržavaju kumstvima djecu u Africi da nastave ovaj hvale vrijedan projekt i za iduću školsku godinu. Naš misionar fra Ilija Barišić poslao je popis djece, njihove ocjene i zahvalno pismo za kumove. Godišnje školovanje jednog djeteta u OŠ iznosi 50 Eura, za srednju školu 10 Eura i za studij 300 Eura. Ovih dana ćemo poslati kumovima prigodna pisma a i ostali vjernici se mogu uključiti i pomoći školovanje djece. Prijave su u župnom uredu. 

Tisak: novi broj Glasa Koncila i Živo Vrelo…