ŽUPNE OBAVIJESTI - 28. NEDJELJA KROZ GODINU -10.10.2021.

on Posted in Župne obavijesti.

Kroz ovaj tjedan u Crkvi slavimo:

         Petak: Sv. Terezija Avilska, djevica i crkvena naučiteljica

Kroz mjesec listopad prije večernje mise u crkvi molimo Gospinu krunicu. Pozivamo vjernike da se uključe u molitvu.

U utorak je pobožnosti na čast sv. Ante 15 minuta prije večernje mise. Nakon mise imamo klanjanje Presvetom Oltarsko Sakramentu.

Jučer je papa Franjo otvorio XVI. redovitu sinodu biskupa u Rimu pod naslovom Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje. U našoj nadbiskupiji nadbiskup mons. Marin Barišić predvodit će svečano misno slavlje u subotu, 16. listopada u 10 sati u crkvi Svete obitelji u Solinu. Na ovo slavlje pozvani su predstavnici župnih vijeća, molitvenih zajednica i crkvenih udruga kao i svi vjernici koji su u mogućnosti da dođu na misno slavlje.

U ovom mjesecu pozivamo vjernike koji podržavaju kumstvima djecu u Africi da nastave ovaj hvale vrijedan projekt i za iduću školsku godinu. Naš misionar fra Ilija Barišić poslao je popis djece, njihove ocjene i zahvalno pismo za kumove. Godišnje školovanje jednog djeteta u OŠ iznosi 50 Eura, za srednju školu 100 Eura i za studij 300 Eura. Ovih dana ćemo poslati kumovima prigodna pisma a i ostali vjernici se mogu uključiti i pomoći školovanje djece. Prijave su u župnom uredu.

U nedjelju, 17. listopada će se održati Molitveni susret za duhovna zvanja u katedrali sv. Duje. Euharistijsko klanjanje će započeti u 17 sati, a zatim je sveta misa.

Tisak: novi broj Glasa Koncila, MAK – Mali Koncil za djecu, Živo Vrelo.