ŽUPNE OBAVIJESTI - 29. NEDJELJA KROZ GODINU -17.10.2021.

on Posted in Župne obavijesti.

Kroz ovaj tjedan u Crkvi slavimo: 

    Ponedjeljak: SV. LUKA, evanđelist, blagdan

    Utorak: Sv. Petar Alkantarski, prezbiter

    Petak: Sv. Ivan Pavao II, papa

    Subota: Sv. Ivan Kapistranski, prezbiter

Jučer je u Solinu, u crkvi sv. Obitelji za našu nadbiskupiju otvoren sinodalni hod svečanim misnim slavljem u 10 sati. Misu je predslavio naš nadbiskup mons. marin Barišić. Danas po svim župama molimo za uspjeh Sinode prigodnu molitvu i molitvu vjernika. Kroz ove dvije godine trajanja Sinode pokušat ćemo učvrstiti naše zajedništvo, sudjelovanje i poslanje u Crkvi./p>

Kroz mjesec listopad prije večernje mise u crkvi molimo Gospinu krunicu. Pozivamo vjernike da se uključe u molitvu.

Sutra u 20 sati imamo u crkvi susret roditelje ovogodišnjih krizmanika i pripravnika za krizmu. S njima trebaju doći krizmanici i pripravnici na zajednički dogovor oko nastavka pripreme za Krizmu.

U utorak je pobožnost na čast sv. Ante 15 minuta prije večernje mise. Nakon mise imamo klanjanje Presvetom Oltarsko Sakramentu.

U ovom mjesecu pozivamo vjernike koji podržavaju kumstvima djecu u Africi da nastave ovaj projekt i za iduću školsku godinu. Godišnje školovanje jednog djeteta u OŠ iznosi 50 Eura, za SŠ 100 Eura i za studij 300 Eura. Ovih dana ćemo poslati kumovima prigodna pisma a i ostali vjernici se mogu uključiti i pomoći školovanje djece. 

U nedjelju u Crkvi slavimo Misijsku Nedjelju. Sva prikupljena milostinja ide za potrebe misija u svijetu. Ponesite koju kunu više. 

Tisak: novi broj Glasa Koncila…