ŽUPNE OBAVIJESTI - 8. NEDJELJA KROZ GODINU - 27.02.2022.

on Posted in Župne obavijesti.

U utorak 15 minuta prije večernje mise imamo pobožnost na čast sv. Ante, a nakon mise klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Na Čistu srijedu počinje Korizma, vrijeme priprave za Uskrs. U srijedu na misama u 7 i 18 sati imamo blagoslov pepela i obred pepeljanja nakon službe riječi. Na Čistu srijedu je post i nemrs za sve od 16 do 60 godine, osim bolesnih i nemoćnih. Biti će prilika za ispovijed.

U srijedu i subotu nastavljamo s vjeronaukom za krizmanike i prvopričesnike u našoj župi po redovitom rasporedu.

Inicijativa 40 dana za život organizira molitvu za zaustavljanje pobačaja od 2. ožujka do 10. travnja. Molitva će biti u Klinici za ženske bolesti u Spinčićevoj 1 i Poliklinici Cito u ulici Moliških Hrvata od 6-18.

Kroz korizmeno vrijeme petkom i nedjeljom u crkvi imamo pobožnost Križnog puta u 17.30 sati. Za vrijeme pobožnosti i mise biti će prigoda za  svetu ispovijed. Pozivamo vjernike na ovu pučku pobožnost.

U petak je prvi petak u mjesecu. Prigoda za ispovijed je prije jutarnje i večernje mise. U crkvici sv. Trojice s petka na subotu imamo organizirano cijelonoćno klanjanje. Program završava u subotu krunicom Božanskom Milosrđu i misnim slavljem u 15:30 sati.

Iduće nedjelje nakon mise za mlade u 12.30 u našoj crkvi se održava svečani koncert i promocija CD izdanja od našeg franjevca i glazbenika fra Bernardina Sokola. Koncert Angelusa izvode vrhunski glazbenici akademije iz Zagreba. Program imate na plakatu oglasne ploče. Fra Bernardin je ubijen 1945. godine od komunističkih partizana i sveden je na šutnju sve do uspostave Hrvatske. Pozivamo vjernike na ovaj svečani koncert i promociju o našem fra Bernardinu Sokolu.

Tisak: novi broj Glas Koncila, Živo Vrelo, Veritas.