ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA MUKE GOSPODNJE - CVJETNICA - 10.04.2022.

on Posted in Župne obavijesti.

Danas slavimo Cvjetnicu koja nas uvodi u Veliki tjedan i otajstvo muke, smrti i uskrsnuća Gospodinova. Prije večernje mise nema pobožnosti križnog puta.

U utorak je 5. utorak pobožnosti sv. Anti. Krunica počinje u 18.30 sati. Svetu misu i u 19 sati predslavi don Mladen Parlov, dekan na KBF u Splitu. Nakon mise je prigodno klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu. Prije i za vrijeme mise biti će prigoda za sv. Ispovijed.

U srijedu je ispovijed za pripravnike za krizmu, krizmanike i mlade u 20:30 sati u crkvi.

Misa Večere Gospodnje s obredom pranja nogu je u četvrtak u 19 sati. Misa posvete ulja je u splitskoj katedrali u 10 sati.

Obredi Velikog petka s procesijom oko samostana počinju u 19 sati. Nakon procesije je čitanje Muke, obred ljubljenja Križa i pričest. 

Vazmeno bdijenje u subotu počinje u 21 sat. Nakon mise će biti  blagoslov hrane.

Ispovijed na Veliki četvrtak je od 16:30 do 18:30 sati, na Veliki petak je od 09 do 12 sati kroz jutro te od 16 do 18.30 sati kroz popodne. Na Veliku subotu ispovijed je od 9 do 12 sati.

Župni ured neće raditi u Vazmenom trodnevlju: četvrtak i petak, i na Uskrsni ponedjeljak.

Svete mise na svetkovinu Uskrsa su po nedjeljnom rasporedu 8:30, 10, 11.30 te u 19 sati. Nakon jutarnjih misa imamo blagoslov hrane.

Od danas se ukidaju sve mjere povezane s odredbama Nacionalnog stožera koje su vrijedile za crkve, a odnose se na mjere o Covidu 19.

Od tiska imamo novi broj Glasa Koncila, Mali Koncil-MAK.