ŽUPNE OBAVIJESTI - SVETI NAŠ OTAC FRANJO - 04.10.2020.

ŽUPNE OBAVIJESTI - SVETI NAŠ OTAC FRANJO - 04.10.2020.Kroz ovaj tjedan u Crkvi slavimo:

         Srijeda: Bl. Djevica Marija od Krunice, spomendan

         Petak: Sv. Dionizije, biskup i drugovi, mučenici      

Kroz mjesec listopad pozivamo vjernike na molitvu krunice pola sata prije večernje mise koja je u 19 sati.

Sutra je vjeronauk za 2. i 3. razred srednje škole u 10 ili 15 sati. Vjeronauk će biti u crkvi a mladi trebaju donijeti sa sobom suglasnost roditelja za pripremu na sakrament krizme. Popis krizmanika treba poslati u biskupiju do kraja tjedna. Zato obavijestite i druge krizmanike. Sutra u 19.30 sati imamo susret za roditelje ovogodišnjih prvopričesnika, djece 3. i 4. razreda osnovne škole. Susret za roditelje biti će u crkvi.

U utorak je pobožnost sv. Anti 15 minuta prije večernje mise u 19 sati. Nakon mise je klanjanje Presvetom Oltarsko Sakramentu.

U srijedu je vjeronauk za pripravnike na Krizmu, prvi razred srednje škole. Vjeronauk će biti u 20 sati u našoj crkvi.

U srijedu u 19 sati svetom misom koju u katedrali predvodi mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup, započinje trajno klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu u našem gradu. Presveto će biti izloženo u crkvi Svetoga Duha.

Župa Materinstva BDM na Brdima slavi svoju župnu zaštitnicu svečanom trodnevnicom i misama na sam blagdan u nedjelju. Raspored trodnevnice i misa imate na oglasnoj ploči.

Inicijativa 40 dana za život poziva na molitvu za život nerođenih. Raspored molitve imate na plakatu oglasne ploče.

Kroz ovaj tjedan vjernici mogu obnoviti ili uplatiti nova kumstva za školovanja djece u Africi. Školovanje jednog djeteta kroz godinu dana za osnovnu školu iznosi 50 eura, za srednju 100 eura i za studij 300 eura.

Tisak: novi broj Glasa Koncila, i Živo Vrelo.