ŽUPNE OBAVIJESTI - GODINA MAJČINSTVA - 21. NEDJELJA KROZ GODINU - 26.8.2018.

on Posted in Župne obavijesti.

U ovom tjednu slavimo:     

         Ponedjeljak: Sv. Monika

         Utorak: Sv. Augustin, biskup i crkveni naučitelj

         Srijeda: Mučeništvo sv. Ivana Krstitelja

Od iduće nedjelje vraćamo raspored nedjeljnih koji je prilagođen početku škole i novoj pastoralnoj godini. Misa na kojoj pjeva župni zbor je u 9 sati. Misa za obitelji i djecu će biti u 10 sati, misa za mlade u 11.30 i večernja misa u 19 sati.

U utorak je pobožnost sv. Anti 15 minuta prije večernje mise a nakon mise klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.

U našoj crkvici sv. Trojice u subotu s početkom u 19 sati, organizira se Jerihonsko bdijenje za svetost nedjelje. Klanjanje će započeti nakon mise i trajati do petka 07. rujna kada završava s misom u 19 sati. Kroz ove dane će biti misa u crkvici u 19 sati. Program organizira Molitveni save z legije Srca Isusova i Marijina  i štovatelji Božjeg milosrđa iz Splita.

Naša nadbiskupija je domaćin 3. nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati ove godine u Splitu i Solinu. Molimo  vjernike da se aktivno uključe u program koji imate na web stranicama naše nadbiskupije. Susret se održava 15. i 16. rujna.

I ove godine pozivamo vjernike na obnovu kumstava u Africi. Iz naše župe ima oko 60 vjernika koji pomažu školovanje djece u Africi po 50 eura za osnovnu ili 100 za srednju školu. Na oglasnoj ploči imate imena djece, njihove ocjene i zahvalno pismo. Tko želi obnoviti kumstvo ili početi s kumstvom može to učiniti do kraja mjeseca.

Tisak: novi brojevi: Glasa koncila, Živo Vrelo, Kana….