ŽUPNE OBAVIJESTI - GODINA MAJČINSTVA - 23. NEDJELJA KROZ GODINU - 9.9.2018.

on Posted in Župne obavijesti.

U ovom tjednu slavimo:

         Četvrtak: Sv. Ivan Zlatousti, biskup i crkveni naučitelj

         Petak: UZVIŠENJE SVETOG KRIŽA

         Subota: Blažena Djevica Marija Žalosna

U utorak je pobožnost sv. Anti 15 minuta prije večernje mise, a nakon mise klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Naša nadbiskupija je domaćin 3. nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati iduće subote i nedjelje u Solinu.

Za tu smo prigodu dobili majice koje možete ispred crkve kupiti za 35 kuna.  Tako pomažemo ovaj susret i sudjelujemo u humanitarnoj akciji o kojoj imate više na oglasnoj ploči. Akcija traje cijeli mjesec. Svakog dana u ovom tjednu imate susrete posvećene nacionalnom susretu.

U četvrtak u 20 sati po svim crkvama naše nadbiskupije biti će prigodno Euharistijsko klanjanje za obitelji. Pozivamo naše vijećnike, framaše, mlade i ostale vjernike da se priključe molitvi kad već nismo nikog ugostili u obitelji.

U petak će u večernjim satima na rivi biti veliki humanitarni koncert na kojem nastupaju naši poznati glazbenici Marko Perković Thompson i ostali.

U subotu s početkom u 20 sati u Solinu će biti služba svijetla. Glavna proslava je u nedjelju kada u 10 sati svečanu koncelebriranu misu predvodi naš nadbiskup mons. Marin Barišić. Naša župa će od našeg samostana poći pješice u 7.30 sati. Pozivamo sve vjernike koji žele pješačiti da se pridruže s. Lidiji i župnom barjaku koji će nositi vjernici. Naš “VIS ABBA” ima svoj nastup od pola sata za druženje obitelji nakon mise.

I ove godine pozivamo vjernike na obnovu kumstava u Africi. Tko želi obnoviti kumstvo ili početi s kumstvom može to učiniti do kraja mjeseca.

Tisak: novi brojevi: Glasa koncila, MAK-Mali Koncil za djecu, Veritas, Živo Vrelo, Kana…