ŽUPNE OBAVIJESTI - GODINA MAJČINSTVA - 24. NEDJELJA KROZ GODINU - 16.9.2018.

on Posted in Župne obavijesti.

U ovom tjednu slavimo:        

         Ponedjeljak: RANE SVETOG NAŠEG OCA FRANJE

         Utorak: Sv. Josip Kupertinski, prezbiter

         Četvrtak: Sv. Andrija Kim i drugovi, mučenici

         Petak: SVETI MATEJ, blagdan

         Subota: Liturgija kvatri

Danas se u Solinu održava 3. nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji. Svečano misno slavlje u 10 sati predvodi naš nadbiskup mons. Marin Barišić. Poslije mise je prigodno druženje obitelji uz glazbeni program.

U utorak je pobožnost sv. Anti 15 minuta prije večernje mise, a nakon mise klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.

U ovom tjednu u našoj župi počinju upisi djece na vjeronauk. U srijedu u 19.30 biti će susret za prvi i drugi razred srednje škole u crkvi nakon večernje mise. Župna kateheze je obvezna kao priprema za sakrament krizme koja traje kroz dvije godine. Upis ovogodišnjih prvopričesnika biti će u subotu od 9-10 sati. Molimo djecu da dođu u pratnji svojih roditelja. Pozivamo djecu da dođu na probe dječjeg zbora koje će biti u subotu u 10.30 sati kod s. Lidije u vjeronaučnoj dvorani. 

U petak je blagdan sv. Mateja koji se svečano slavi u župi Sv. Mateja na Ravnim Njivama. Raspored trodnevnice i misa na sam blagdan imate na oglasnoj ploči ispred crkve. Svečanu misu u petak u 18 sati predvodi don Marinko Vidović.

Udruga 40 DANA ZA ŽIVOT organizira u Velikoj dvorani nadbiskupskog sjemeništa u Splitu seriju predavanja o predbračnoj čistoći. Predavanja se održavaju u petak i subotu, a raspored imate na oglasnoj ploči.

I ove godine pozivamo vjernike na obnovu kumstava u Africi. Tko želi obnoviti kumstvo ili početi s kumstvom može to učiniti do kraja mjeseca.

Tisak: novi brojevi: Glasa koncila, Veritas, Živo Vrelo, Kana, MAK - Mali Koncil za djecu,...