ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA MUKE GODPODNJE, CVJETNICA - 05.04.2020.

on Posted in Župne obavijesti.

Danas slavimo Cvjetnicu koja nas uvodi u Veliki tjedan i otajstvo muke, smrti i uskrsnuća Gospodinova. Zajednička misa u samostanskoj crkvi bez naroda je u 9 sati. Na misi ćemo blagosloviti maslinove grančice koje vjernici poslije mogu uzeti jer će biti ispred crkve.

U utorak slavimo 4. od 13 utoraka pobožnosti na čast sv. Ante. Mi franjevci molimo pobožnost na čast sv. Ante u 18.30 sati u crkvi. Kroz ostale dane molimo za sve vaše nakane u 18.30 sati krunicu, Put Križa ili imamo klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Misa Večere Gospodnje je u četvrtak u 19 sati. Obredi Velikog petka bez procesije počinju u 19 sati i Vazmeno bdijenje u subotu počinje u 20 sati.  Sveta misa na svetkovinu Uskrsa je u 9 sati za svećenike u samostanu. Sve mise slavimo bez naroda.

Kroz veliki tjedan neće biti ispovijedanja. Sve obitelji potičemo na zajedničku molitvu i svakodnevno praćenje svetih misa putem medija. Iako smo crkvu zaključali potičemo obitelji da kroz  molitvu otključamo crkvu u malom, a to je svaka katolička obitelj. Za sve informacije stojim vam na raspolaganju preko mobitela 0913641449 ili putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Naša splitska metropolija je izdala odredbe u svezi s opasnošću od zaraze koronavirusom i tih odredbi se treba pridržavati za naše zajedničko dobro i našu budućnost.

Od tiska imamo novi broj Glasa Koncila, Mali Koncil-MAK za djecu, Živo Vrelo, Svjetlo riječi. Tisak se nalazi u klaustru kod svijeća.

Neka Vas sve prati Božji blagoslov i zagovor Blažene Djevice Marije, naše nebeske Majke i zagovor našeg poljudskog zaštitnika sv. Ante.