ŽUPNE OBAVIJESTI - 23. NEDJELJA KROZ GODINU - 06.09.2020.

on Posted in Župne obavijesti.

Kroz ovaj tjedan u Crkvi slavimo:

         Ponedjeljak: Sv. Marko Križevčanin, prezbiter i mučenik

         Utorak: ROĐENJE BLAŽENE DJEVICE MARIJE, blagdan

         Subota: Presveto Ime Blažene Djevice Marije, spomen

U četvrtak je u katedrali sv. Dujma mons. Dražen Kutleša uveden u svoju novu službu nadbiskupa koadjutora. U misnom obrascu zato spominjemo i molimo za naše biskupe Marina i Dražena.

Od danas su nedjeljne mise u našoj crkvi u 9, 10, 11.30 i večernja misa u 19 sati. Molimo vjernike da kroz ovo vrijeme korona virusa budu odgovorni u ponašanju držeći distancu i maske u zatvorenom i otvorenom prostoru.

Od sutra počinje i nova školska godina. Preporučamo da djeca i mlade dolaze na nedjeljne mise a raspored župne kateheze biti će na vrijeme objavljen kao i prvi susreti s roditeljima djece. 

U utorak je blagdan Male Gospe koja se svečano slavi u Solinu i Vepricu. Raspored svetih misa imate na oglasnoj ploči ispred crkve. U Solinu su svečane mise u 10 i 18 sati i predvode ih naši biskupi mons. Marin Barišić jutarnju  u 10 sati i mons. Dražen Kutleša večernju u 18.

U utorak je pobožnost sv. Anti 15 minuta prije večernje mise u 19 sati. Nakon mise je klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Župni ured radi samo po dogovoru. Za vaše potrebe treba nazvati na telefon župnog ureda 381-377 ili broj mobitela 091 3641 449. Možete se javiti i na našu mail adresu. Hvala svima na razumijevanju.

Prije nekoliko dana u Hrvatsku je došao fra Ilija Barišić, naš misionar iz Afrike. Ovih dana će vjernici koji imaju kumstva dobiti prigodno pismo i nadamo se jednom  susretu s našim fra Ilijom.

Tisak: novi broj Glasa Koncila, Živo Vrelo, Naša Ognjišta,.. Tisak se  nalazi na stoliću kod svijeća u klaustru samostana…