ŽUPNE OBAVIJESTI - 24. NEDJELJA KROZ GODINU - 13.09.2020.

on Posted in Župne obavijesti.

Kroz ovaj tjedan u Crkvi slavimo:

         Ponedjeljak: UZVIŠENJE SVETOG KRIŽA, blagdan

         Utorak: Bl. Djevica Marija Žalosna, spomendan

         Srijeda: Sv. Kornelije, papa i Ciprijan, biskup, mučenici

         Četvrtak: RANE SVETOG NAŠEG OCA FRANJE, blagdan

         Petak: Sv. Josip Kupertinski, prezbiter

Sutra je blagdan Uzvišenja Svetog Križa koji se svečano u gradi slavi u župi Svetog Križa na Velom Varošu. Svečanu večernju misu u 19 sati predslavi don Mladen Parlov, dekan KBF u Splitu.

U utorak je pobožnost sv. Anti 15 minuta prije večernje mise u 19 sati. Nakon mise je klanjanje Presvetom Oltarsko Sakramentu.

U srijedu s početkom u 10 sati kardinal Pietro Parolin zaredit će za biskupa mons. Antu Jozića u novoj župnoj crkvi Svete Obitelji Gospina prasvetišta u Solinu. Prijenos uživo možete pratiti na HTV 2.

S Početkom nove školske godine nastavljaju se aktivnosti u našoj župi. Frama ima svoje susrete četvrtkom u 20.30 a molitvena zajednica petkom u crkvici sv. Trojice u 20.30 sati. Vjeronauk za pripremu sakramenata Pričesti i Krizme objavit ćemo naknadno. Molimo djecu i mlade koji žele primiti sakramente da dolaze na nedjeljnu svetu misu.

Župni ured radi samo po dogovoru. Za vaše potrebe treba nazvati na telefon župnog ureda 381-377 ili broj mobitela 091 3641 449. Možete se javiti i na našu mail adresu. Hvala svima na razumijevanju.

Kroz ovaj mjesec vjernici mogu uplatiti kumstva za nastavak školovanja djece u Africi. Školovanje jednog djeteta kroz godinu dana za osnovnu školu iznosi 50 eura, za srednju 100 eura i za studij 300 eura. Mogu se javiti i novi kumovi koje žele pomoći školovanje djece.

Tisak: novi broj Glasa Koncila, MAK – Mali Koncil za djecu, Živo Vrelo,.. Tisak se  nalazi na stoliću kod svijeća u klaustru samostana…